آزمایشگاه ربات‌های خدمت‌رسان پیشرفته

نام و نام خانوادگی مسئول بهرام تارویردی زاده

سال راه اندازی آزمایشگاه: 1390                                                                              

بخش تخصصی: فناوری بین رشته ای

وبسایت آزمایشگاه:  https://fnst.ut.ac.ir/mech-lab

 

درباره آزمایشگاه

آزمایشگاه مکاترونیک دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، یک آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی در رشته مهندسی مکاترونیک در دانشگاه تهران می‌باشد که محلی برای ساخت و تست تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های کارشناسی‌ارشد و فعالیت‌های آموزشی دانشجویان رشته مهندسی مکاترونیک است. این آزمایشگاه به منظور آموزش دانشجویان مهندسی مکاترونیک برای یادگیری بهتر مفاهیم درسی خود نظیر مکاترونیک 1 و 2، کنترل مقاوم، کنترل پیشرفته ایجاد گردیده است. دانشجویان می‌توانند برای انجام پروژه های درسی و تحقیقاتی خود در این آزمایشگاه فعالیت کنند.


پروژه های تحقیقاتی:

ماهیت این آزمایشگاه آموزشی می باشد و پروژه های تحقیقاتی مربوطه در آزمایشگاه "ربات‌های خدمت‌رسان پیشرفته" صورت می‌پذیرد.


اعضای فعال در آزمایشگاه: دکتر بهرام تارویردی زاده، دکتر خلیل عالی پور و دکتر علیرضا هادی.


لیست برخی از تجهیزات موجود در این آزمایشگاه بصورت زیر است: منبع تغذیه، پروگرمر، اسیلوسکوپ، فانکشن ژنراتور، مولتی متر، کارت داده برداری، تابلوی پنوماتیک، تابلوی پی ال سی، سیستم  PLC ، هوای داغ  quick، دریل ماکیتا، کولیس دیجیتال، پیچ گوشتی شارژی ماکیتا، اره عمود بر ماکیتا، سنگ فرز، ذره بین  Pro's Kit، نقاله ی فلزی، مولتی متر DM وغیره .

یک نمونه از سیستم آموزشی کنترل کننده صنعتی موجود در آزمایشگاه:

مجموعه آموزشی کنترل کننده صنعتی (PLC) یکی از تجهیزات موجود در این آزمایشگاه است. CPU استفاده شده در این سیستم PLC SIEMENS مدل CPU313C-2 DP ساخت کشور آلمان می‌باشد. این CPU از نوع Compact  بوده و یک کارت DI16/DO16 به آن متصل شده است. تجهیزات موجود در این مجموعه طوری تدارک دیده شده است که دانشجویان در طول درس مکاترونیک با انجام آزمایشهای عملی، بیشتر با مفاهیم این درس آشنا می‌شوند.

پروژه‌های تحقیقاتی جاری

آدرس آزمایشگاه

  • نشانی: تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از جلال آل احمد، دانشکده علوم و فنون نوین

  • پست الکترونیکی: