مؤسسه استنادي و پايش علم و فناوري جهان اسلام (ISC ) هر ساله آخرين يافته هاي علم سنجي برگرفته از منابع و مراجع معتبر مختلف را تحليل و گزارش مي‌كند. يكي از اين گزارش‌ها، بر پايه آخرين يافته‌هاي پروژه مشترك الزوير(Scopus )  و گروهي از پژوهشگران دانشگاه استنفورد كه به «فهرست دانشگاه استنفورد» معروف شده است انجام مي شود.

در اين پروژه مشترك در چند سال اخير، با تحليل داده‌هاي پايگاه اسكوپس بر اساس روش شناسي ويژه‌اي، اقدام به شناسايي و ارائه فهرستي از پژوهشگران پراستناد برتر جهان در يك پايگاه اطلاعاتي كرده‌اند. روش شناسي ابداع شده، مبتني بر مجموعه‌اي از سنجه هاي استنادي استاندارد شده براي ارزيابي تاثير استنادي پژوهشگران در رشته‌ها و حوزه هاي علمي مختلف است. آنان با تركيب اين سنجه‌ها، شاخصي به نام « شاخص استنادي مركب» را ابداع و در مقاله سال 2016 خود معرفي و محاسبه كرده اند. اين شاخص مبتني بر تعداد استنادات دريافتي، جايگاه ( الگوي هم نويسندگي) و شاخص هرش نويسندگان مي باشد. تازه‌ترين بروزرساني اين پايگاه در مهر ماه 1403(سپتامبر) منتشر شده است. اين فهرست، عملكرد استنادي نويسندگان را به ازاي بروندادهاي پژوهشي منتشر شده آنان در بازه زماني 1960 تا 2023 در 22 حوزه موضوعي اصلي و 174 حوزه فرعي تحليل كرده و بر اين اساس، نويسندگاني را كه در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفته اند معرفي كرده است.

در گزارش پژوهشگران پراستناد دو درصد دنيا در بازه استناد دريافتي يكساله، دانشگاه تهران با 124 پژوهشگر رتبه اول را بين دانشگاه‌هاي كشور به خود اختصاص داده است. از اين تعداد 15 نفر از اعضاي محترم هيات علمي و 2 نفر نيز از دانش آموختگان اين دانشكدگان مي باشند.

«رئيس دانشكدگان و معاون علمي با غرور و افتخار، موفقيت اين عزيزان را به منظور فعاليت‌هاي ارزشمندشان در توسعه علم و فناوري، ارج نهاده و اين دستاورد بزرگ را خدمت ايشان و خانواده بزرگ دانشگاه تهران تبريك و تهنيت عرض مي‌نمايند.»

فهرست پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر دانشكدگان علوم و فناوري هاي ميان رشته‌اي بر اساس عملكرد استنادي يكساله، به شرح ذيل مي باشد.