دکتر محمد میر دریکوند در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امسال که توسط مقام معظم رهبری به نام «سال تولید – دانشبنیان، اشتغالآفرین» مزین شده، دومین همایش دانشکده علوم و فنون نوین با شعار«دانشکده میانرشتهای، فناوریمحور و کارآفرین» بهمنظور فرصتسازی همکاریهای علمی- فناوری و کارآفرینی و ایجاد شور و نشاط علمی و امیدآفرینی در میان دانشجویان و دانشآموختگان دانشکده به مدت ۳ روز طی روزهای ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۱ برگزار میشود.
وی تبادل تجربیات علمی، فناوری و نوآوری برای تقویت فرصتسازی در گسترش همکاریهای میان رشتهای و معرفی موفقیتهای علمی – فناوری و کارآفرینی اعضای هیئت علمی، دانشآموختگان و دانشجویان دانشکده و شناساندن خدمات دانشکده به جامعه، صنعت و اقتصاد کشور را از اهداف برگزاری این همایش برشمرد و افزود: از دیگر اهداف این همایش میتوان به شناخت نودانشجویان از ظرفیتها و تواناییهای علمی- فناوری همکاران هیئت علمی و دانشجویان دانشکده و تقویت انگیزه و نشاط علمی- اجتماعی در بین دانشجویان و همکاران دانشکده اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در این همایش سه روزه نشستهای همکاری دانشکده با صنعت (Meetings B2B) و استارتآپ دمو(رقابت مسابقهای برای ارائه طرحهای کسب و کار) برگزار میشود، توضیح داد: استارتآپ دمو با همکاری ادارهکل صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز و وزارت علوم و نشستهای همکاری دانشکده با صنعت با همکاری دانشگاه، صنعت و رایزنان کشورهای عراق و ارمنستان برگزار میشود.
دبیر علمی دومین همایش علمی- فناوری و کارآفرینی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران نشستهای معرفی نهادهای واسط و سرمایهگذار در توسعه علمی – فناوری و کارآفرینی(صندوقها، شتابدهندهها و سایر نهادهای پشتیانی توسعه علمی – فناوری) را از دیگر رویدادهای این همایش دانست و خاطرنشان کرد: در این همایش مسابقه معرفی کوتاه سه دقیقهای ایدهها/طرحها/کسبوکارهای دانشجویان، دانشآموختگان و اعضای هیئت علمی(ارائههای کوتاه به سبک تد - Ted) برگزار میشود و به برندگان جوایز ارزندهای اهدا میشود.
ارائه دستاوردهای ۱۵ شرکت زایشی دانشبنیان در نمایشگاه علمی- فناوری و کارآفرینی
میر دریکوند از برپایی نمایشگاه علمی- فناوری و کارآفرینی دانشکده در این همایش خبر داد و گفت: در این نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای شرکتهای زایشی دانشبنیان دانشکده (۱۵ شرکت زایشی همکاران هیئت علمی و شماری از شرکتهای دانشآموختگان و دانشجویان دانشکده)، گروههای آموزشی، اعضای هیئت علمی، دانشآموختگان و دانشجویان دانشکده و خدمات نهادهای حمایتی/واسط توسعه فناوری و نوآوری برای حوزههای فناوری راهبردی و پیشرفته ارائه میشود.
وی ادامه داد: همچنین در این همایش سه روزه سخنرانیهای علمی و فناوری با موضوعات گروههای تخصصی چهارگانه دانشکده توسط اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دانشآموختگان و گزارش سالیانه رساله دانشجویان دکتری ارائه میشود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، جشن نودانشجویان ورودی ۱۴۰۱ با حضور مقامات دانشگاه و برگزاری جلسه پرسش و پاسخ را از دیگر رویدادهای این همایش برشمرد و افزود: در ادامه این مراسم جشن دانشآموختگان و تجلیل از دانشآموختگان برتر و موفق دانشکده (حدود ۳۰ دانشآموخته از ۴۰ رشته/گرایش) برگزار میشود.
میر دریکوند، مسابقه و دالان هنر با علم و فناوری را از دیگر برنامههای این همایش دانست و گفت: مسابقه معرفی و ترویج موضوعات علمی- فناوری در قالب آثار هنری شامل نقاشی، کاریکاتور، ماکت، روزنامه دیواری، پویانمایی، فیلم کوتاه، بیان موضوعات علمی با زبان شعر و طنز و ... برگزار میشود.
وی تصریح کرد: نشست دانشکده آینده با هدف هماندیشی درباره مسیر آینده تعالی دانشکده با رویکرد دانشگاه آرمانی جامعهمحور و تمدنآفرین و تمرکز بر برنامه و بودجه دانشکده در سال ۱۴۰۲ برگزار میشود.
دبیر علمی دومین همایش علمی- فناوری و کارآفرینی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران از برگزاری روز دانشکده باز در سومین روز از همایش خبر داد و گفت: در این روز دانشجویان، دانشآموزان و مردم از جمله خانواده دانشجویان میتوانند با ثبتنام قبلی برای آشنایی با رشتههای تخصصی، آزمایشگاهها و برای شناخت دستاوردهای فناوری و محصولات شرکتهای دانشبنیان دانشکده در بخش نمایشگاهی دومین همایش بازدید کنند.
میر دریکوند با بیان اینکه ارائه و نمایش توانمندیها و اثرگذاری خدمات و دستاوردهای فناورانه و صنعتی مراکز علمی در رفع نیازهای صنعتی و اقتصادی جامعه و فرصتسازی برای گسترش همکاریهای میان رشتهای در بین جامعه علمی - صنعتی و تقویت شور و نشاط اجتماعی در میان اعضای جامعه علمی اعم از استادان، دانشآموختگان و دانشجویان، از الزامات تحول در محیطهای دانشگاهی و رسیدن به هدف متعالی خدمت کارآمد و بهرهوری کافی برای اثرگذاری حداکثری اجتماعی و اقتصادی دانشگاهها در جامعه و کشور است، گفت: این موضوع مهم به اقدامات و حرکتهای جدید و خاص نیاز دارد.
وی افزود: اما متأسفانه در محیطهای دانشگاهی تاکنون به آن کمتر توجه شده است. حتی در برخی همکاران دانشگاهی به اشتباه تصور میشود که همایشها و مانورهای مفید در ارائه دستاوردها و توانمندیهای علمی- فناوری و کارآفرینی ضرورت ندارد و خلاف رسالت و فلسفه وجودی دانشگاه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: این در حالی است که نگرش امروزی به مأموریت و فلسفه دانشگاهها تا حد زیادی در سطح جهانی نیز دگرگون شده است و بهطور خاص در میهن اسلامی ایران با توجه به نیازهای ضروری و اولویتدار کشور باید این دگرگونی و تحول نگرشها و اقدامات برنامهمحور و هدفمند انجام شود تا آحاد جامعه از اثربخشی فوقالعاده دانشگاهها و مراکز پژوهشی در رفع نیازهای ضروری و تنگناهای کشور آگاه شوند.
میر دریکوند گفت: بنابراین در سال ۱۴۰۰ شورای عمومی دانشکده علوم و فنون نوین با توجه به این ضرورت تصمیم گرفت که همایش سالانه علمی- فناوری و کارآفرینی دانشکده را با هدفهای مختلف و از جمله فرصتسازی برای گسترش همکاریهای علمی - فناوری میان رشتهای و تقویت شور و نشاط جمعی در خانواده علمی دانشکده به صورت سالانه و یا دو سالانه برگزار کند.
دبیر علمی دومین همایش علمی- فناوری و کارآفرینی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، یادآور شد: دانشجویان، دانشآموختگان و اعضاء هیئت علمی دانشکده، کارآفرینان دانشگاهی و صنعتی، صنایع مرتبط با مأموریتهای دانشکده، نهادهای حمایتی توسعه علمی- فناوری و نوآوری و دستگاههای اجرایی ذینفع دولتی مخاطب این همایش سه روزه هستند.