رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری : دستیابی به فناوریهای نوین و تجاری سازی محصولات آنها راه برون رفت از مشکلات جامعه

14 06 2021 03:29

کد خبر : 8906361

تعداد بازدید : 63

 در همایش دهمین سال تاسیس دانشکده علوم و فنون نوین - دانشکده میان رشته ای و فناوری محور رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری عنوان داشت:

فناوری، تجاری سازی و چالشهای موجود
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در همایش دهمین سال تاسیس دانشکده علوم و فنون نوین رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری و استاد پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در خصوص فناوری، تجاری سازی و چالشهای موجود به ایراد سخن پرداختند.

ایشان در ابتدا به معرفی بازیگران اصلی زیست بوم فناوری و نوآوری پرداختند، موضوع فناوری و بویژه دستیابی به فناوریهای نوین و تجاری سازی محصولات حاصل از این فناوریها یکی از موضوعات کلیدی در اقتصاد دانش بنیان است و راه توسعه و برون رفت از بسیاری از مشکلات جامعه از این طریق حاصل می­شود. بدیهی است که تحقق این امر نیازمند یک زیست بوم مناسب است. برای این منظور شناخت بازیگران اصلی زیست بوم فناوری و نوآوری که یکی از ارکان اصلی در جوامع توسعه یافته است و خوشبختانه اینک در کشور به خوبی فراهم شده است ضروری است. این زیست بوم متشکل از بخشهای مختلف است که از آن جمله میتوان به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (به عنوان نهاد سیاستگذار، تسهیل گر و حامی)، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت، دانشگاه­ها و مراکز پژوهشی، پارک­های علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز و کارخانجات نوآوری، شتاب دهنده­ها، شرکتهای خلاق، فناور و دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری اشاره کرد. از دیگر بازیگران اصلی این زیست بوم میتوان از بنیاد ملی نخبگان، کانون پتنت ایران، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و نمایشگاه ایران ساخت نام برد. تعامل خوب این نهادهای موثر و روان سازی امور قطعا در سرعت گرفتن توسعه فناوری و تجاری سازی تاثیر به سزایی دارد.

دکتر بهشتی در ادامه سخنان خود به برنامه توسعه فناوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری در سه قالب 1) مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان، 2) ستادهای توسعه فناوری و 3) مرکز طرحهای کلان ملی اشاره کردند.

دکتر بهشتی در ادامه صحبت های خود به مرکز طرح های کلان ملی فناوری اشاره کرده و در مورد حمایتهای مرکز طرحهای کلان ملی فناوری، ویژگیهای طرح های کلان ملی فناوری، ساختار اجرایی آنها و گزارشی از تعداد طرحهای این مرکز و توزیع آن در حوزه­های مختلف و نمونه طرح­های اجرا شده توضیحاتی را برای حضار بیان کردند.

رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری در مورد طرح های جاری از جمله در حوزه سلامت، حوزه آب و... به مشروح این طرح ها پرداختند.

ایشان در پایان سخنان خود ضعف ساختاری شرکتهای دانش بنیان نوپا (عدم توجه به زیرساختارهای ارتباطی اولیه نظیر تلفن، ایمیل، وبسایت، جدی نگرفتن بخش بازاریابی و فروش) و چالش های مدیریتی در شرکت های دانشگاهی و همچنین پراکنده کاری و بی نظمی و عدم توانایی ارایه تظامین هنگام اخذ تسهیلات را از چالش های مهم فناوری و تجاری سازی عنوان داشتند.

 

برچسب